Грижа за козината на вашата персийска котка през зимата

By | февруари 1, 2023

Да бъдеш собственик на домашен любимец е свързано с голяма отговорност и това придобива изцяло ново ниво на стремеж, където любимецът, който избираш, е най-важен. Що се отнася до котките, може би няма друга порода, която да изисква повече от вашето време и внимание от персийската котка. Те са красиви животни, но козината им се нуждае от редовна грижа, за да изглежда добре всеки ден.

Повечето котки мразят къпането, но тъй като грижата за персийка е ежедневна работа, може би е най-добре да се опитате да къпете вашето персийско коте на всеки две до шест седмици, което е всичко, от което се нуждаят. остарявам. Грижата за козината е много важна, за да увеличите броя на миенето й, идвайки зимата, когато вашата персийка ще започне да линее повече. Това може да означава няколко сесии на четкане всеки ден, за да им помогнете да отстранят излишната козина и да предотвратят възможността от сплъстяване.

Най-добрият начин за подстригване на котки и персийски котки е да използвате голям метален гребен, тъй като е много полезно да държите козината отделна и без разпуснати косми. Много е важно да се уверите, че четкате добре зад ушите, както и под мишниците, тъй като там започва повечето сплъстяване. Докато разресвате, трябва да следите дрехата за замърсяване, тъй като дебелината на вълната може да скрие всички признаци на натрупана мръсотия.

Когато се наложи да изкъпете вашата персийска котка, трябва да го направите в топла и суха стая. Напълнете ваната с няколко инча топла вода, след което бавно спуснете котката си във ваната, като го галите, докато го правите. Най-добре е да ги накарате да са спокойни и отпуснати по време на обучението, поради което е важно да започнете да ги приучвате към къпане като котенца, обикновено от тримесечна възраст. Когато се чувстват удобно, трябва да използвате малка чаша, за да налеете вода върху козината им, като внимавате да не безпокоите очите и ушите им. Следва шампоанът, като се уверите, че използвате правилния за персите, изплакнете, след това повторете, като се уверите, че коремът и дланите са чисти, докато го правите.

Много хора купуват персийски котки, за да ги заведат в изложбената зона, но дори и да искате те да бъдат любящ съквартирант, трябва да осъзнаете, че това е котка, която изисква много грижи и внимание. красив външен вид.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *