Грижа за домашни любимци – съвети как да предпазите домашните си любимци от напълняване

By | януари 25, 2023

Според APOP, Асоциацията за превенция на затлъстяването на домашни любимци, приблизително 54% ​​от кучетата и котките в Съединените щати са с наднормено тегло или затлъстяване. Това са около 93 милиона кучета и котки в САЩ, които трябва да бъдат преместени! Накратко, това ме натъжава. Живеем в свят, в който диетата и упражненията вървят ръка за ръка. Затлъстяването при възрастни, деца и домашни любимци се увеличава. Няма да говоря за правилното хранене и упражненията, но е важно. Изглежда, че е станало така. Първо, здравето ни започна бавно, след това децата ни възприеха лошите ни навици и сега домашните любимци в къщата наддават.

Знам, че е трудно да намерим време да тичаме с нашите кучета, но това е наша отговорност. Повечето породи се нуждаят от малко упражнения и стимулация. Те имат нужда да тичат, не само да ходят, но имат нужда и от предизвикателства, които да преодолеят, така че да бъдат физически и психически изтощени, за да бъдат здрави. Котките също могат да бъдат насърчавани да спортуват повече с играчки и игри. Основното нещо, което липсва на тези животни, сте вие. Винаги можете да наемете разхождащ кучета, не просто разхождащ, а някой, който може да тича с вашия домашен любимец, за да освободи енергията му. Освен това трябва да има някой, който разбира от домашни любимци и първа помощ за домашни любимци, за да сте сигурни, че вашето куче е в добри ръце. Ползите от упражненията са безкрайни и са също толкова добри за кучетата и котките, колкото и за хората. Най-важното е, че помага за предотвратяване на излишните килограми. Излишните мазнини излагат вашите близки на по-голям риск от рак, сърдечни заболявания, диабет, респираторни заболявания, заболявания на костите и ставите и ранна смърт. Редовните упражнения укрепват костите, подобряват кръвообращението и повишават духа, като повишават „усещането за добро“ в тялото. Кучетата не са подходящи за престой в двора цял ден, защото не бягат толкова бързо, колкото си мислите. Те ви чакат да се приберете, за да се забавлявате. Кучетата във форма, като хората в добра форма, се чувстват по-добре и спят по-добре. Това води до по-щастливи хора и домашни любимци с по-малко медицински разходи.

Следващото нещо е храната, която ядат. Всяко животно е различно точно като хората. Например, някои кучета имат полза от храненето с бъркани яйца, а други не могат да го понасят, защото стомасите им са твърде чувствителни. Имайте предвид това, когато избирате храна за вашите кучета и котки. Вашият домашен любимец получава ли достатъчно храна? Храната на вашия домашен любимец богата ли е на мазнини? Вашият домашен любимец има нужда от добавка? На всички тези въпроси може да отговори ветеринарен лекар. Също така препоръчвам да се премахнат диетите на хората за известно време и да се търсят храни с ниско съдържание на мазнини и/или ниско съдържание на мазнини. Намерете храни, които са много меки и дъвчащи, за да можете да ги нарежете на малки парченца. Повярвайте ми, вашият домашен любимец не се интересува колко голямо е лакомството, стига да го получи. По този начин вашият домашен любимец не се чувства лишен и можете да изпълните желанието си да го подарите, защото той не заслужава нищо друго освен красота. Разбирам как е. Понякога, когато готвя, просто трябва да завъртя главата си и преди дори да се замисля, храня кучетата си с част от вечерята си. Но това е лош навик. Дори и с любимите им храни. Всичко е там, скъпа! Веднъж познавах жена, която й даваше шоколадово мляко всеки ден, въпреки че от него котката й се разболяваше. Той каза, че не може да се сдържи, защото това е любимото на Fluffy. Моля те, не бъди този човек. Следващият път, когато ви се прииска да нахраните Фидо на масата, вземете смачкана играчка или кълбо прежда и му го хвърлете да си играе. Трябва да се чувствате добре от факта, че той ще живее дълъг и щастлив живот, ще ви донесе много приятелства, докато е много богат.

Изглежда, че винаги има неща, които ни пречат да излезем навън, за да тичаме кучетата си. Това не трябва да ви пречи да правите други неща, които ще насърчат вашия домашен любимец. Котките са прости, те ограничават диетата си с допълнителна храна и след това се движат наоколо, докато се изморят. Има дори трикове за обучение на вашата котка, просто го потърсете в Google, за да научите как.

Кучетата са много чувствителни. Те все още трябва да тренират точно като вас, така че се редувайте на бягащата пътека, когато времето е лошо. Отделете време с вашия домашен любимец. Например, започнете със загрявка с две минути силен джогинг или джогинг и една минута почивка. Скачайте и носете малко кученце, докато правите двадесет коремни преси, двадесет скокове, лицеви опори, клекове и т.н. Скачате и повтаряте това, което се случва на земята, докато Фидо тича. Повторете колкото пъти искате и това е само за да ви даде идея да мислите извън кутията. Ако искате да гледате телевизия, поставете табуретката до леглото и гледайте, докато Fido работи. Уверете се, че винаги са под наблюдение. Някои кучета го приемат бързо, а други се нуждаят от насърчение и напътствие. Има и забавни игри за кучета, които можете да играете из къщата, за да получите малко енергия, като игри за наваксване. Можете също да опитате да слушате у дома. Преподаването на нови умения или усъвършенстването в контролирана среда е идеално. По този начин вашият домашен любимец ще има по-малко разсейвания и няма да може да бяга, докато опитвате техниките на каишка. Винаги търсете начини да лекувате вашия домашен любимец във вашия район. Винаги има разходки, маратони с кучета, класове по аджилити и други неща, за които да внимавате.

След като прочетох тази статия мога да повярвам, че сте вдъхновени и ще прекарвате повече време във фитнеса. Грижете се за вас, вашето семейство и вашите кученца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *