Грижа за възрастни котки

By | януари 25, 2023

Грижата за по-възрастни котки може да бъде трудна или дори по-трудна за котките и техните собственици. Може да бъде толкова просто, колкото правилното управление на храната, редовните посещения при ветеринарен лекар и правилните упражнения се превръщат в редовни навици. Ако не, това време от живота на домашния любимец ще бъде трудно за голямата котка и собственика, включително разходите за закупуване на животни ще бъдат големи. Избягването е всичко.

Много здравословни проблеми при възрастните котки са причинени от неправилна грижа и липса на разбиране какво всъщност е необходимо. Затлъстяването е проблем номер едно (1), с който котките трябва да се справят.

Колко пъти сме виждали котки, които трябва да тежат от 7 до 12 паунда, изглеждат сякаш тежат 85 паунда? Когато тези собственици са попитани по въпроса, те отговарят, като казват, че не искат да бъдат жестоки, задържайки храна на своите домашни любимци. Хранят ги и с трапезна храна, това изобщо не е полезно. Котките се нуждаят редовно от диета с високо съдържание на протеини, а трапезните храни не осигуряват това. Подобно на хората, яденето на твърде много от неправилния вид въглехидрати може да ги направи с наднормено тегло.

Котенцата трябва да се хранят няколко пъти на ден, докато станат зрели поради размера на стомаха им. Правилната грижа за котките изисква те да се хранят два пъти на ден. Извадете купичката за храна след хранене и я поставете обратно 12 часа по-късно.Започнете тази практика веднага щом котенцата достигнат пубертета и тя ще се използва редовно. Не се притеснявайте за това, защото предната част ще навреди на здравето им. Наднорменото тегло поставя много ненужен стрес върху сърцето, черния дроб, червата и бъбреците.

Храната за възрастни котки на пазара днес е специално формулирана, за да осигури хранителна и хранителна подкрепа. Всичко е в храната. Нищо друго не си струва да се даде. За котки, които имат проблеми с космени топки, купувайте торбички с храна, на опаковката на които пише „Hairball“. Единствената храна, която моите котки ядат, е от марката Hills Science Diet. Ще се изненадате колко ефективна е тази храна, когато осъзнаете, че отдавна не сте виждали коса.

Редовните посещения при вашия ветеринарен лекар са важни при грижите за по-възрастните котки. Болестите ще бъдат диагностицирани рано. Болестите, които възникват в костите, са рак, зъби, черва, бъбреци, липидоза, анемия, диабет, сърце, черен дроб, камъни в пикочния мехур и артрит.

Превантивните грижи са важни за добавяне на години към живота на котката. Вашият ветеринарен лекар ще ви уведоми колко често те посещават.

Привикването на котенцата да държат пръсти в устата си и продължаването на тази практика през зрелостта ги подготвя за ветеринарни посещения. Лекарите и персоналът трябва да пъхнат пръсти в него, за да проверят. Не искаш хапеща котка, нали? Наистина ще го оцените, когато трябва да нахраните насила „хапчетата“ от основните продукти за грижа за котките. Ако има тения, това лекарство се предлага на таблетки.

Забавна част от грижите за възрастни котки е ежедневното подстригване на дългокосмести котки. Някои се нуждаят от подстригване два пъти седмично. Изчеткайте или срешете другата страна на косъма, за да се доближите до епидермиса и корените на косъма. Това лечение довежда маслото за коса до частите от косата, където е необходимо. Ще видите бълхи, въшки, акари или кърлежи, което ви дава възможност да ги третирате веднага, преди да са изчезнали. Подстригването е чудесен начин да се свържете с вашата котка и котката ви харесва да се свързва по този начин, защото така се прави в дивата природа.

Енергичната игра с котки на закрито е от съществено значение при грижите за по-възрастни котки. Това е единственият път, в който той има възможност да спортува и поради това получава достатъчно сън.

Не забравяйте, че контролът на теглото, правилното хранене и добавки, грижата за себе си, енергичните упражнения и редовните посещения на ветеринарен лекар, започвайки от коте, правят грижите за по-възрастни котки много по-лесни.

Това е Дрю Мезо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *