Въведение в холистичната грижа за домашни любимци

By | февруари 1, 2023

Домашните любимци продължават да са популярни в нашето общество, но причините да ги имаме се променят. Нашите кучета, котки и коне вече не „работят“, за да ги пазят, те са станали доверени приятели и семейство. Те се радват на уюта на домовете ни, а през последните години и на предимствата на доброто здравеопазване и комплексните медицински грижи.

Цялостната грижа за животните, подобно на грижата за хората, разглежда „цялото“, а не само частите. Фокусира се върху разрешаването на проблема и проблема, а не върху намаляването на симптомите. Пълният контрол върху живота и живеенето е целта. В допълнение към западните методи, като антибиотици (лекарства) и хирургия, всички методи включват акупунктура, хомеопатия, хиропрактика, хербология, лекарства с цветя на Бах и физиотерапия.

Ключът към цялостната грижа за домашни любимци е ветеринарният лекар да гледа цялата картина. Мнозина приемат добре познатата история на животните – лечението е само част от нея. Те ще разгледат средата, откъдето е дошло животното и къде се намира сега, всички повтарящи се проблеми с техния пример и връзката между домашния любимец и собственика (и роднините). Въз основа на тази информация ветеринарният лекар, заедно със собственика, може да се опита да определи причините и да приложи подходящи и възможни методи на лечение. Този план може да включва редица стратегии и области със здраве като цел. Пример за това е, че домашният любимец получава антибиотици за сериозни инфекции, акупунктура за по-добро заздравяване и добро здраве и добра храна.

Адекватната грижа за животните в западните страни все още е малка. Американската холистична ветеринарномедицинска асоциация, разположена в Мериленд, е основана през 1981 г. А наскоро през 1988 г. акупунктурата е призната от Американската ветеринарномедицинска асоциация. Както ветеринарните акупунктури, така и хиропрактиците са създали свои собствени организации, за да помогнат за обучението и информирането на обществеността за наличните алтернативи в грижите за домашни любимци. Лекари хомеопати участват в Националния център по хомеопатия.

Грижата за домашни любимци „всичко в едно“ измина дълъг път, но все още има да измине път, за да бъде приета и използвана от много собственици на домашни любимци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *