Водороден пероксид за лош дъх при кучета

By | януари 27, 2023

Като деца почти всички са имали водороден прекис. Понякога дори възрастни все още намират нужда от този антисептик. Но тези събития бяха за измиване на раните или раните, които имаме, когато играем. Това беше направено, за да ни предпази от лоши болести. Така че е нелогично да се чува, че нашият ефективен антисептик се използва като освежител за въздух. Но много собственици на кучета го използват именно за да излекуват проблема с лошия дъх на кучето си.

Ако това продължи, много е възможно да видите в нашия магазин за домашни любимци на рафтовете му търговска марка, наречена DOG BAD BREATH HYDROGEN PEROXIDE. Но преди всеки да се втурне към най-близкия магазин, за да вземе това лекарство, трябва да научи за него или да попита своя ветеринар за него. По този начин те са добре информирани, ако сериозно обмислят използването на водороден прекис като домашно лекарство за кучешки дъх.

Първо, какво причинява лош дъх? Лошият дъх се появява, когато броят на анаеробните бактерии в устата на кучето се увеличи поради лоша хигиена. Тези анаеробни бактерии обикновено се срещат в устата на много животни, хора и кучета. Именно когато собствениците на кучета пренебрегват редовното почистване на устата на кучето си, тези бактерии се натрупват в устата на кучето. Само това трябва да е достатъчно, за да убеди всеки собственик на куче да се увери, че редовно мие зъбите на кучето си с паста за зъби.

Второ, как лошата миризма идва от тези бактерии? Наистина е толкова просто. Останалите бактерии се хранят с малките частици, които се натрупват в зъбите и устата на кучето. Когато това се случи, тези бактерии отделят серни съединения, които след това се смесват с въздуха и това води до лош дъх.

Така че защо някои собственици на кучета използват водороден прекис за лечение на лошия дъх на своите домашни любимци? Много собственици на кучета оценяват това за почистване на устата на кучето си, а не за рани, които могат да обвинят за лошия дъх на кучето си. Всъщност тези съединения могат да бъдат ефективни при лечение на лош дъх, тъй като увеличават количеството кислород в устата.

Анаеробните бактерии не могат да оцелеят в аеробна среда. Тъй като водородният пероксид е пълен с кислород, той може да убие излишните бактерии в устата на кучето. Тогава серните съединения, които причиняват лош дъх, също могат да напуснат устата на кучето. Това осигурява добър дъх на кучето.

Много е важно да се използва само водороден прекис с концентрация под 1,5%. Това не е един път, когато една силна инвестиция ще свърши работа. В този случай, ако се използва твърде силен водороден пероксид, той може да увреди емайла на зъбите, причинявайки кариес.

Има ли проблеми? да При прекомерна употреба предизвиква повръщане при кучето. Въпреки че това може да не е причина за безпокойство, може да бъде стресиращо за вашето куче.

Имайки предвид това, е полезно да използвате води за уста, които могат лесно да се смесят с водата на кучето. Известно е, че са безопасни и поносими за кучето. Ето защо, преди някой да реши да използва водороден прекис върху своя домашен любимец, се препоръчва да използва продукт, който е специално създаден за тази цел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *