Важни съвети за грижа за котката във време на отпуск

By | март 16, 2023

Грижата за котката във време на отпуск е важна, тъй като като домашен любимец, тя има нужда от специална грижа и внимание, докато собствениците й са отсъствени. Ето някои важни съвети, които трябва да вземете, когато се грижите за котката си по време на отпуск.

1. Направете план и подгответе котката ви предварително

Подгответете котката си предварително, като я оставите да се забавлява, докато сте отсъствени. Оставете достатъчно храна и вода за котката, като я оставите в удобен за нея кът в къщата, където има много светлина и въздух. Завесете пердетата, за да може котката да гледа навън. Препоръчва се да имате и котешки тоалетен за малки нужди.

2. Намерете отговорен и надежден грижач

Най-добре е да намерите грижач, когато сте още в града. Тази особа трябва да е отговорна и надеждна, като осигурява достатъчно храна и вода за котката, както и надзор за състоянието й. Не препоръчваме да държите котката си със съседите си, защото някои от тях може да не приемат толкова добре животните и ще ги оставят да се грижат сами.

3. Обиколете крайните точки за котката ви

Когато се връщате от пътуването си, обиколете къщата, за да се уверите, че котката ви е била добре грижена за и няма никакви забележими здравословни проблеми.

4. Задайте ясни инструкции на грижача

Обяснете на грижача, какво да прави в случай на болест или неотложна нужда. Предоставете му необходимите контакти на ветеринара и инструкции за редовна грижа за котката. Правиллното хранене, смяна на кашона, игра, целодневно сън и други важни моменти, в които котката ви се нуждае от внимание и сериозност.

5. Играйте с котката ви, когато се върнете

Когато се върнете от пътуванията си, забавлявайте котката ви и играйте напълно. Това стимулира здравия растеж на тренираните и здрави котки. Така те ще могат да бъдат готови за следващото Ви пътуване.

6. Проверете отново на всяка седмица

Ако сте били години наред извън къщата си по време на отпуск, важно е да проверите всичко веднъж на всяка седмица. Този проверен момент току-що може да сложи край на всякакви здравословни недостатъци и проблеми, като например вътрешни болести, нечетивост на кошчето и други. Важно е да сте нащербеливи положителни намерения и опит, за да гарантирате, че котката ви е в най-добро чуждестранно състояние и че ще има много светъл бъдещ федерално.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *